تعمیر ونتیلاتور - تعمیر دستگاه ونتیلاتور

تعمیر ونتیلاتور: اجزای دستگاه ونتیلاتور، نحوه کارکرد و نگهداری

تعمیر انواع دستگاه ونتیلاتور و اجزای آن

اگر یکی از عزیزان شما دچار بیماری تنفسی شده است، به خوبی از درماندگی و سردرگمی ناشی از آن آگاه هستید. این احساسات در صورتی که از عوارضی رنج ببرند که به تنفس مصنوعی برای نفس کشیدن نیاز دارد، می تواند به سرعت تبدیل به ناامیدی شود. اینجاست که اهمیت دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) بیشتر نمایان می شود. همچنین این دستگاه بخشی از دستگاه بیهوشی نیز به شمار می رود و این موضوع اهمیت آن را دو چندان می کند. اما، ونتیلاتور دقیقا چیست؟ انواع دستگاه ونتیلاتور کدام است؟ نحوه کارکرد ونتیلاتور چطور است؟ تعمیر ونتیلاتور چگونه است؟ و چطور می توانید اطمینان حاصل کنید که سرویس و نگهداری توسط شرکت تعمیرات تجهیزات پزشکی به درستی انجام می شود؟

دستگاه ونتیلاتور چیست؟

ونتیلاتور چیست

در پاسخ به این سوال که دستگاه ونتیلاتور چیست باید بگوییم که ونتیلاتور یک دستگاه احیا کننده تنفس است که در زمانی که فرد نمی تواند به تنهایی نفس بکشد، اکسیژن را به ریه های فرد پمپ می کند. نمونه‌های معمول شامل بیماران تحت عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی، مراقبت‌های بعد از عمل، و افراد مبتلا به بیماری‌هایی است که تنفس را دشوار یا غیرممکن می‌کنند – مانند ذات‌الریه، عفونت‌های ریوی، ریه‌های فروپاشیده، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و COVID-19. چند نام ببرید

ونتیلاتور چه کار می کند؟

ونتیلاتور وسیله ای است که با پمپاژ هوا به داخل ریه ها، فرآیند تنفس را پشتیبانی یا بازسازی می کند. گاهی اوقات، مردم از آن به عنوان یک دریچه یا دستگاه تنفس یاد می کنند.

در صورتی که فرد به تنهایی نتواند به اندازه کافی نفس بکشد، پزشکان از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها تحت بیهوشی عمومی هستند یا بیماری دارند که بر تنفس آنها تأثیر می گذارد.

انواع مختلفی از ونتیلاتور وجود دارد و هر کدام سطوح مختلفی از پشتیبانی را ارائه می دهند. نوع استفاده از پزشک به شرایط فرد بستگی دارد.

ونتیلاتورها هم در بیمارستان ها و هم در آمبولانس ها نقش مهمی در نجات جان انسان ها دارند. افرادی که نیاز به تنفس کمکی طولانی مدت دارند نیز می توانند از آنها در خانه استفاده کنند.

چه کسی به دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور نیاز دارد؟

افراد در صورت نارسایی تنفسی به دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور نیاز دارند. وقتی این اتفاق می افتد، فرد نمی تواند اکسیژن کافی دریافت کند و ممکن است نتواند دی اکسید کربن را به خوبی دفع کند. می تواند یک وضعیت تهدید کننده زندگی باشد.

صدمات و شرایط زیادی وجود دارد که می تواند باعث نارسایی تنفسی شود، از جمله:

  • آسیب سر
  • سکته
  • بیماری ریه
  • آسیب نخاعی
  • فلج اطفال
  • ایست قلبی ناگهانی
  • سندرم دیسترس تنفسی نوزادان
  • سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS)
  • ذات الریه
  • سپسیس

برخی از افراد مبتلا به کووید-19 دچار مشکل شدید تنفسی می شوند یا به ARDS مبتلا می شوند. با این حال، این فقط در افرادی که به شدت بیمار می‌شوند به صورت منبع قابل اعتماد رخ می‌دهد، که حدود 5٪ منبع مطمئن از همه موارد تأیید شده COVID-19 را تشکیل می‌دهد.

علاوه بر این، پزشکان برای افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند و به دلیل بیهوشی قادر به تنفس خود به خود نیستند نیز از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند.

 

نحوه کارکرد دستگاه ونتیلاتور چگونه است؟

نحوه کارکرد دستگاه ونتیلاتور بدین صورت است که هنگامی که بیمار برای کمک به تنفس به مداخله پزشکی نیاز دارد، یک متخصص مراقبت های بهداشتی لوله ای را از طریق دهان یا بینی او وارد نای (نای) می کند. بسته به شرایط پزشکی بیمار، ممکن است به تنهایی با کمک ونتیلاتور نفس بکشد یا ونتیلاتور برای آنها نفس بکشد. فقط باید تا زمانی که ریه های بیمار بدون کمک به خودی خود کار کنند در محل قرار گیرد.

اگرچه این یک تکنیک نجات دهنده است، اما ناراحت کننده است. در حین انتوبه شدن، بیمار نمی تواند غذا بخورد یا صحبت کند و نیاز به تغذیه به صورت داخل وریدی (از طریق IV) دارد. پزشک همچنین ممکن است آرام‌کننده‌های عضلانی، مسکن‌های مسکن یا داروهای خواب‌آور را برای تحمل بیشتر تجربه ارائه دهد. اگر شرایط بیمار نیاز طولانی مدت به ونتیلاتور را ایجاد کند، ممکن است از طریق سوراخ روی گردن به نای وی متصل شود.

در حالی که اکثر هواکش ها به برق نیاز دارند، برخی از آنها با باتری کار می کنند – که در هنگام بلایای طبیعی و/یا زمانی که برق قطع می شود بسیار مهم است. علاوه بر این، یک متخصص مراقبت های بهداشتی به طور مداوم بیمار را برای بررسی میزان تنفس، فشار خون و اشباع اکسیژن کافی بررسی می کند.

انواع دستگاه ونتیلاتور و نحوه کارکرد هر کدام

در زیر هر یک از انواع دستگاه ونتیلاتور و نحوه کارکرد آن ها را بررسی می کنیم.

ونتیلاتورها دارای انواع مختفی هستند. این شامل:

  • ونتیلاتور ماسک صورت
  • ونتیلاتور مکانیکی
  • کیسه های احیاگر دستی
  • ونتیلاتور تراکئوستومی

ونتیلاتور ماسک صورت غیر تهاجمی هستند، در حالی که ونتیلاتورهای مکانیکی و تراکئوستومی تهاجمی هستند و از طریق لوله‌هایی کار می‌کنند که پزشک از طریق سوراخی در گردن وارد می‌کند که به نای یا نای منتهی می‌شود. متخصصان مراقبت های بهداشتی به این لوله گذاری می گویند.

برای برخی، ونتیلاتور ماسک صورت ممکن است برای تثبیت وضعیت آنها کافی باشد. افرادی که از نظر فیزیکی برای نفس کشیدن مستقل تلاش می کنند ممکن است به تهویه مکانیکی نیاز داشته باشند.

 

ونتیلاتور ماسک صورت

ونتیلاتور ماسک صورت یک روش غیرتهاجمی برای حمایت از تنفس و سطح اکسیژن فرد است. برای استفاده از یکی، فرد از ماسکی استفاده می کند که روی بینی و دهان قرار می گیرد در حالی که هوا به مجاری هوایی و ریه های او می دمد.

افراد مبتلا به کووید-19 در صورتی که در تنفس مشکل دارند یا سطح اکسیژن کافی ندارند، ممکن است از دستگاه تنفس مصنوعی ماسک صورت استفاده کنند.

دستگاه های فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) و فشار مثبت دو سطحی راه هوایی (BiPAP) نیز از طریق ماسک صورت عمل می کنند.

مردم اغلب از این ها برای بیماری های مزمن مانند بیماری انسدادی مزمن ریه استفاده می کنند، اما برخی از پزشکان ممکن است از آنها برای افراد مبتلا به COVID-19 نیز استفاده کنند.

علاوه بر حمایت از سطح اکسیژن، PAP درمانی می تواند به دفع سطوح دی اکسید کربن نیز کمک کند. اینکه آیا پزشک تصمیم به استفاده از CPAP یا BiPAP می‌گیرد به شرایط زمینه‌ای فرد بستگی دارد.

ونتیلاتور مکانیکی

ونتیلاتورهای مکانیکی دستگاه هایی هستند که فرآیند تنفس را به طور کامل به عهده می گیرند. پزشکان زمانی از این موارد استفاده می کنند که فرد به تنهایی نتواند نفس بکشد.

ونتیلاتورهای مکانیکی از طریق لوله‌ای در گلوی فرد کار می‌کنند و هوا را به ریه‌ها پمپ می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به بیرون منتقل می‌کنند.

یک واحد ونتیلاتور بسته به کنترل هایی که پزشک یا درمانگر تنفسی قرار می دهد، فشار، رطوبت، حجم و دمای هوا را تنظیم می کند. این به متخصصان مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا تنفس و سطح اکسیژن فرد را کنترل کنند.

افراد مبتلا به کووید-19 در صورت بیماری شدید ممکن است نیاز به ونتیلاتور مکانیکی داشته باشند.

کیسه های احیاگر دستی

کیسه های احیاگر دستی قطعاتی از تجهیزات هستند که به افراد امکان می دهد جریان هوای دستگاه تنفس مصنوعی خود را با دستان خود کنترل کنند. این دستگاه‌ها از یک کیسه خالی یا «مثانه» تشکیل شده‌اند که فرد آن را فشار می‌دهد تا هوا را به داخل ریه‌ها پمپ کند.

یک فرد می‌تواند یکی از این دستگاه‌ها را به ونتیلاتور ماسک صورت وصل کند، یا در صورت انتوبه شدن، پزشک می‌تواند یکی از این دستگاه‌ها را به لوله گلوی خود وصل کند.

این می تواند به عنوان یک راه حل موقت مفید باشد اگر فردی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کند نیاز به توقف استفاده از آن داشته باشد. به عنوان مثال، اگر برق قطع شود، فرد می‌تواند از کیسه احیاگر دستی در حالی که منتظر روشن شدن برق است استفاده کند.

ونتیلاتور تراکئوستومی

افرادی که تحت تراکئوستومی قرار گرفته اند به ونتیلاتور تراکئوستومی نیاز دارند.

عمل تراکئوستومی روشی است که در آن پزشک سوراخی در نای ایجاد می کند و لوله ای را وارد می کند که اجازه می دهد هوا به داخل و خارج جریان یابد. این به فرد امکان می دهد بدون استفاده از بینی یا دهان خود نفس بکشد.

افرادی که تحت تراکئوستومی قرار گرفته اند نیز می توانند از طریق این دهانه حمایت ونتیلاتور دریافت کنند. پزشکان به جای وارد کردن ونتیلاتور از طریق دهان، آن را مستقیماً در نای قرار می دهند.

در صورت نیاز به تهویه مکانیکی برای مدت طولانی و نیاز به زمان بیشتری برای توانبخشی، ممکن است افراد به تراکئوستومی نیاز داشته باشند.

برخی دیگر در صورت داشتن شرایطی مانند بیماری مزمن ریوی یا اختلال عصبی عضلانی که عضلات تنفسی را ضعیف می کند، ممکن است به تراکئوستومی طولانی مدت نیاز داشته باشند. برخی از افراد می توانند تراکئوستومی خود را در خانه انجام دهند.

نگهداری و تعمیر دستگاه ونتیلاتور در ICU

اگر یکی از عزیزان شما دچار بیماری تنفسی شده است، به خوبی از درماندگی و سردرگمی ناشی از آن آگاه هستید. این احساسات در صورتی که از عوارضی رنج ببرند که به تنفس مصنوعی برای نفس کشیدن نیاز دارد، می تواند به سرعت تبدیل به ناامیدی شود. اما، ونتیلاتور دقیقا چیست؟ چگونه کار می کند؟ تعمیر ونتیلاتور چگونه است؟ و چطور می توانید اطمینان حاصل کنید که تجهیزات به درستی نگهداری می شوند؟ ونتیلاتور چیست؟ ونتیلاتور یک دستگاه احیا کننده تنفس است که در زمانی که فرد نمی تواند به تنهایی نفس بکشد، اکسیژن را به ریه های فرد پمپ می کند. نمونه‌های معمول شامل بیماران تحت عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی، مراقبت‌های بعد از عمل، و افراد مبتلا به بیماری‌هایی است که تنفس را دشوار یا غیرممکن می‌کنند - مانند ذات‌الریه، عفونت‌های ریوی، ریه‌های فروپاشیده، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و COVID-19. چند نام ببرید ونتیلاتورها چه کار می کنند؟ ونتیلاتور وسیله ای است که با پمپاژ هوا به داخل ریه ها، فرآیند تنفس را پشتیبانی یا بازسازی می کند. گاهی اوقات، مردم از آن به عنوان یک دریچه یا دستگاه تنفس یاد می کنند. در صورتی که فرد به تنهایی نتواند به اندازه کافی نفس بکشد، پزشکان از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها تحت بیهوشی عمومی هستند یا بیماری دارند که بر تنفس آنها تأثیر می گذارد. انواع مختلفی از ونتیلاتور وجود دارد و هر کدام سطوح مختلفی از پشتیبانی را ارائه می دهند. نوع استفاده از پزشک به شرایط فرد بستگی دارد. ونتیلاتورها هم در بیمارستان ها و هم در آمبولانس ها نقش مهمی در نجات جان انسان ها دارند. افرادی که نیاز به تنفس کمکی طولانی مدت دارند نیز می توانند از آنها در خانه استفاده کنند. چه کسی به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارد؟ افراد در صورت نارسایی تنفسی به تنفس مصنوعی نیاز دارند. وقتی این اتفاق می افتد، فرد نمی تواند اکسیژن کافی دریافت کند و ممکن است نتواند دی اکسید کربن را به خوبی دفع کند. می تواند یک وضعیت تهدید کننده زندگی باشد. صدمات و شرایط زیادی وجود دارد که می تواند باعث نارسایی تنفسی شود، از جمله: آسیب سر سکته بیماری ریه آسیب نخاعی فلج اطفال ایست قلبی ناگهانی سندرم دیسترس تنفسی نوزادان سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) ذات الریه سپسیس برخی از افراد مبتلا به کووید-19 دچار مشکل شدید تنفسی می شوند یا به ARDS مبتلا می شوند. با این حال، این فقط در افرادی که به شدت بیمار می‌شوند به صورت منبع قابل اعتماد رخ می‌دهد، که حدود 5٪ منبع مطمئن از همه موارد تأیید شده COVID-19 را تشکیل می‌دهد. علاوه بر این، پزشکان برای افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند و به دلیل بیهوشی قادر به تنفس خود به خود نیستند نیز از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند. ونتیلاتور چگونه کار می کند؟ هنگامی که بیمار برای کمک به تنفس به مداخله پزشکی نیاز دارد، یک متخصص مراقبت های بهداشتی لوله ای را از طریق دهان یا بینی او وارد نای (نای) می کند. بسته به شرایط پزشکی بیمار، ممکن است به تنهایی با کمک ونتیلاتور نفس بکشد یا ونتیلاتور برای آنها نفس بکشد. فقط باید تا زمانی که ریه های بیمار بدون کمک به خودی خود کار کنند در محل قرار گیرد. اگرچه این یک تکنیک نجات دهنده است، اما ناراحت کننده است. در حین انتوبه شدن، بیمار نمی تواند غذا بخورد یا صحبت کند و نیاز به تغذیه به صورت داخل وریدی (از طریق IV) دارد. پزشک همچنین ممکن است آرام‌کننده‌های عضلانی، مسکن‌های مسکن یا داروهای خواب‌آور را برای تحمل بیشتر تجربه ارائه دهد. اگر شرایط بیمار نیاز طولانی مدت به ونتیلاتور را ایجاد کند، ممکن است از طریق سوراخ روی گردن به نای وی متصل شود. در حالی که اکثر هواکش ها به برق نیاز دارند، برخی از آنها با باتری کار می کنند - که در هنگام بلایای طبیعی و/یا زمانی که برق قطع می شود بسیار مهم است. علاوه بر این، یک متخصص مراقبت های بهداشتی به طور مداوم بیمار را برای بررسی میزان تنفس، فشار خون و اشباع اکسیژن کافی بررسی می کند. انواع ونتیلاتور ونتیلاتورها دارای انواع مختفی هستند. این شامل: ونتیلاتورهای ماسک صورت ونتیلاتور های مکانیکی کیسه های احیاگر دستی ونتیلاتورهای تراکئوستومی ونتیلاتورهای ماسک صورت غیر تهاجمی هستند، در حالی که ونتیلاتورهای مکانیکی و تراکئوستومی تهاجمی هستند و از طریق لوله‌هایی کار می‌کنند که پزشک از طریق سوراخی در گردن وارد می‌کند که به نای یا نای منتهی می‌شود. متخصصان مراقبت های بهداشتی به این لوله گذاری می گویند. برای برخی، ونتیلاتور ماسک صورت ممکن است برای تثبیت وضعیت آنها کافی باشد. افرادی که از نظر فیزیکی برای نفس کشیدن مستقل تلاش می کنند ممکن است به تهویه مکانیکی نیاز داشته باشند. در زیر به هر نوع ونتیلاتور و نحوه عملکرد آنها نگاه می کنیم. ونتیلاتور ماسک صورت ونتیلاتور ماسک صورت یک روش غیرتهاجمی برای حمایت از تنفس و سطح اکسیژن فرد است. برای استفاده از یکی، فرد از ماسکی استفاده می کند که روی بینی و دهان قرار می گیرد در حالی که هوا به مجاری هوایی و ریه های او می دمد. افراد مبتلا به کووید-19 در صورتی که در تنفس مشکل دارند یا سطح اکسیژن کافی ندارند، ممکن است از دستگاه تنفس مصنوعی ماسک صورت استفاده کنند. دستگاه های فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) و فشار مثبت دو سطحی راه هوایی (BiPAP) نیز از طریق ماسک صورت عمل می کنند. مردم اغلب از این ها برای بیماری های مزمن مانند بیماری انسدادی مزمن ریه استفاده می کنند، اما برخی از پزشکان ممکن است از آنها برای افراد مبتلا به COVID-19 نیز استفاده کنند. علاوه بر حمایت از سطح اکسیژن، PAP درمانی می تواند به دفع سطوح دی اکسید کربن نیز کمک کند. اینکه آیا پزشک تصمیم به استفاده از CPAP یا BiPAP می‌گیرد به شرایط زمینه‌ای فرد بستگی دارد. ونتیلاتور مکانیکی ونتیلاتورهای مکانیکی دستگاه هایی هستند که فرآیند تنفس را به طور کامل به عهده می گیرند. پزشکان زمانی از این موارد استفاده می کنند که فرد به تنهایی نتواند نفس بکشد. ونتیلاتورهای مکانیکی از طریق لوله‌ای در گلوی فرد کار می‌کنند و هوا را به ریه‌ها پمپ می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به بیرون منتقل می‌کنند. یک واحد ونتیلاتور بسته به کنترل هایی که پزشک یا درمانگر تنفسی قرار می دهد، فشار، رطوبت، حجم و دمای هوا را تنظیم می کند. این به متخصصان مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا تنفس و سطح اکسیژن فرد را کنترل کنند. افراد مبتلا به کووید-19 در صورت بیماری شدید ممکن است نیاز به ونتیلاتور مکانیکی داشته باشند. کیسه های احیاگر دستی کیسه های احیاگر دستی قطعاتی از تجهیزات هستند که به افراد امکان می دهد جریان هوای دستگاه تنفس مصنوعی خود را با دستان خود کنترل کنند. این دستگاه‌ها از یک کیسه خالی یا «مثانه» تشکیل شده‌اند که فرد آن را فشار می‌دهد تا هوا را به داخل ریه‌ها پمپ کند. یک فرد می‌تواند یکی از این دستگاه‌ها را به ونتیلاتور ماسک صورت وصل کند، یا در صورت انتوبه شدن، پزشک می‌تواند یکی از این دستگاه‌ها را به لوله گلوی خود وصل کند. این می تواند به عنوان یک راه حل موقت مفید باشد اگر فردی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کند نیاز به توقف استفاده از آن داشته باشد. به عنوان مثال، اگر برق قطع شود، فرد می‌تواند از کیسه احیاگر دستی در حالی که منتظر روشن شدن برق است استفاده کند. ونتیلاتور تراکئوستومی افرادی که تحت تراکئوستومی قرار گرفته اند به ونتیلاتور نیاز دارند. تراکئوستومی روشی است که در آن پزشک سوراخی در نای ایجاد می کند و لوله ای را وارد می کند که اجازه می دهد هوا به داخل و خارج جریان یابد. این به فرد امکان می دهد بدون استفاده از بینی یا دهان خود نفس بکشد. افرادی که تحت تراکئوستومی قرار گرفته اند نیز می توانند از طریق این دهانه حمایت ونتیلاتور دریافت کنند. پزشکان به جای وارد کردن ونتیلاتور از طریق دهان، آن را مستقیماً در نای قرار می دهند. در صورت نیاز به تهویه مکانیکی برای مدت طولانی و نیاز به زمان بیشتری برای توانبخشی، ممکن است افراد به تراکئوستومی نیاز داشته باشند. برخی دیگر در صورت داشتن شرایطی مانند بیماری مزمن ریوی یا اختلال عصبی عضلانی که عضلات تنفسی را ضعیف می کند، ممکن است به تراکئوستومی طولانی مدت نیاز داشته باشند. برخی از افراد می توانند تراکئوستومی خود را در خانه انجام دهند. تعمیر و نگهداری ونتیلاتور ICU می توان گفت که ونتیلاتور ICU یکی از بیشترین تعداد بخش ها در هر بیمارستان است. حفظ ونتیلاتور و انجام تعمیر و نگهداری معقول در بخش بسیار مهم است تا بتواند عملکرد آن را به حداکثر برساند و عمر مفید خود را برای خدمت به اکثر بیماران افزایش دهد. امروز در مورد نحوه نگهداری و نگهداری آن صحبت خواهیم کرد. 1. کمبود منشأ هوا کمبود منبع هوا یک خطای بسیار رایج است. اگر فشار کمتر از 0.2 مگاپاسکال باشد، به این معنی است که منبع هوا کمبود دارد. در این زمان نه تنها مسیر هوای میزبان آن، بلکه شرایط خاص کمپرسور هوا نیز نیاز به بررسی دارد. برای رفع ایراد، اگر عملکرد فیلتر آب هواکش یا کمپرسور هوا نشتی داشته باشد، به احتمال زیاد در حین فشرده سازی تجمعی ایجاد می شود که باعث مسدود شدن کمپرسور هوا و ایجاد موانع می شود. در فرآیند استفاده، باید به طور ویژه اعزام شود. پرسنل به طور منظم شرایط خاص کمپرسور هوا را بررسی می کنند و لوازم جانبی قدیمی و آسیب دیده را به موقع بررسی و تعویض می کنند تا به طور موثر از این خرابی جلوگیری شود و از اثر استفاده و ایمنی ICU اطمینان حاصل شود. هواکش 2. خرابی نشت هوا خرابی نشتی محتمل ترین شکست است. در این زمان، پرسنل تعمیر و نگهداری باید آن را به موقع تشخیص دهند (تهویه، سنسورها و ...) و اقدامات به موقع انجام دهند. اگر در حین استفاده دارای ایراد با انحراف نشانگر باشد، پرسنل تعمیر و نگهداری می توانند سنسور را تعویض کنند تا عیب را برطرف کنند، یا سنسور را برای رفع عیب تمیز کنند و بررسی کنند که آیا لوله های اتصال بین قسمت های مختلف هواکش صاف هستند و آیا وجود دارد یا خیر. چگالش است در صورت وجود پدیده آب، در صورت وجود تراکم آب، لازم است اقدامات تصفیه به موقع انجام شود تا به طور کامل از خطاهای انحراف نشانگر جلوگیری شود. 3. عدم کارکرد خود آزمایی ونتیلاتور ICU خودآزمایی ونتیلاتور ناموفق بود. معمول ترین حالت این است که نتیجه آزمایش شیر برقی اکسیژن غیر طبیعی است و خودآزمایی با شکست مواجه می شود. اگر این وضعیت غیرعادی رخ دهد، به طور معمول عمل نمی کند و نمی تواند کار کند. لازم است قبل از ورود به اتاقک اکسیژن به مراحل خود بازرسی EST و رویه ها و عملیات مربوطه اشراف داشته باشید، در غیر این صورت اثر عیب یابی و دو برابر شدن نتیجه با نصف تلاش حاصل نمی شود. 4. شکست خاموش شدن خطای معمولی که بیشترین آسیب را ایجاد می کند، خطای خاموش شدن است. اگرچه انواع ونتیلاتورها متفاوت است، اما اصول آن مشابه است. اگر خرابی خاموش شود، از یک طرف، باعث ایجاد درجه خاصی از آسیب به دستگاه، سرعت بخشیدن به آسیب آن و غیره می شود. از طرفی خطرات خاصی را نیز برای بیمار مورد استفاده به همراه خواهد داشت و در موارد شدید جان آنها را تهدید می کند. مشکل منبع تغذیه یک علت بسیار معمولی است و دومین دلیل اصلی خرابی در داخل آن است. 5. PEEP فاقد صلاحیت خودآزمایی تنفسی شکست PEEP. اگر تست خودآزمایی ونتیلاتور ICU ناموفق باشد، به این معنی است که بسیاری از عملکردهای ونتیلاتور از کار افتاده است و پرسنل تعمیر و نگهداری مربوطه باید کد خطا را به طور موثر تجزیه و تحلیل کنند و در عین حال، بازرسی و نگهداری منظم دستگاه را انجام دهند. . عیب را برطرف کنید تا از ایمنی و اثربخشی بیمار در فرآیند استفاده از ابزار برای درمان اطمینان حاصل شود تا از جان و سلامتی آنها محافظت شود. 6. نگهداری روزانه از ونتیلاتور دستگاه ونتیلاتور چرخه عمر خاص خود را دارد، بنابراین باید هر روز بعد از استفاده تعمیر شود. کار تعمیر و نگهداری روزانه شامل تعویض به موقع فیلتر و سایر لوازم جانبی مربوطه برای جلوگیری از خرابی ناشی از لوازم جانبی و اطمینان از استفاده از آن می‌تواند به طور عادی کار کند. بررسی کنید که آیا قطعات به خوبی به هم وصل شده اند یا خیر، آیا قطعات قدیمی وجود دارند یا خیر، و به موقع آنها را تعویض کنید. به طور منظم عملکرد ونتیلاتور را بررسی کنید تا از نرمال بودن عملکرد آن اطمینان حاصل کنید. پس از تعمیر ونتیلاتور، برای اطمینان از عدم وجود نشتی هوا در اتصال، نیاز به بررسی خودکار است و پارامترهای تنظیم باید پس از تکمیل تنظیم شوند. در صورت بروز خرابی در حین بازرسی خود، باید به موقع آن را تعمیر کرد. اگر ونتیلاتور هنگام روشن شدن زنگ هشدار دهد، به این معنی است که ونتیلاتور ICU در حال حاضر خراب است. در این زمان ابتدا باید خود چک و سپس تعمیر و نگهداری هدفمند انجام شود. به طور معمول، زنگ هشدار زمانی رخ می دهد که دستگاه روشن می شود، همه اینها به دلیل گرفتگی خط لوله آن است. در این زمان می توان فیلتر را برداشت و تمیز کرد و سپس خود بازرسی را انجام داد. چک لیست نگهداری و تعمیر ونتیلاتور نگهداری صحیح ونتیلاتور بسیار مهم است. علاوه بر این که در صورت خرابی، تعمیرات پرهزینه ای را به دنبال خواهد داشت، زندگی بیماران نیز به آنها بستگی دارد. بنابراین، هر متخصص تعمیر ونتیلاتور باید با مراحل زیر آشنا باشد: یک بازرسی بصری برای هر گونه علائم قابل مشاهده آسیب انجام دهید. واحد را ضد عفونی کنید. بررسی عملکرد را اجرا کنید. فشار هوا و منبع اکسیژن را بررسی کنید. دریچه بازدم را بررسی کنید تا مطمئن شوید نشتی وجود ندارد. بررسی کنید که همه آلارم ها کار می کنند. مطمئن شوید که تمام فیلترهای اکسیژن تمیز هستند. ویال مجموعه را تمیز کنید. فن پاور را تمیز کنید. اطمینان حاصل کنید که رطوبت در داخل لوله ها جمع نمی شود. سنسورهای اکسیژن را روزانه کالیبره کنید. اطمینان حاصل کنید که با ویژگی های ایمنی و نسخه های پشتیبان اضطراری آن آشنا هستید. مطمئن شوید که باتری کاملاً شارژ شده است. به تاریخ بررسی های پیشگیرانه بعدی توجه کنید.

می توان گفت که دستگاه ونتیلاتور در آی سی یو یکی از مهم ترین بخش ها در هر بیمارستان است. نگهداری، حفظ سلامت و تعمیر ونتیلاتور در بخش بسیار مهم است تا بتواند عملکرد آن را به حداکثر برساند و عمر مفید خود را برای خدمت به اکثر بیماران افزایش دهد. امروز در مورد نحوه نگهداری و نگهداری آن صحبت خواهیم کرد.

 

1. کمبود منشأ هوا

کمبود منبع هوا یک خطای بسیار رایج است. اگر فشار کمتر از 0.2 مگاپاسکال باشد، به این معنی است که منبع هوا کمبود دارد. در این زمان نه تنها مسیر هوای میزبان آن، بلکه شرایط خاص کمپرسور هوا نیز نیاز به بررسی دارد. برای رفع ایراد، اگر عملکرد فیلتر آب هواکش یا کمپرسور هوا نشتی داشته باشد، به احتمال زیاد در حین فشرده سازی تجمعی ایجاد می شود که باعث مسدود شدن کمپرسور هوا و ایجاد موانع می شود. در فرآیند استفاده، باید به طور ویژه اعزام شود. پرسنل به طور منظم شرایط خاص کمپرسور هوا را بررسی می کنند و لوازم جانبی قدیمی و آسیب دیده را به موقع بررسی و تعویض می کنند تا به طور موثر از این خرابی جلوگیری شود و از اثر استفاده و ایمنی ICU اطمینان حاصل شود. هواکش

 

2. خرابی نشت هوا

نشتی هوا از رایج ترین ایراد ها در تعمیر ونتیلاتور است. در این زمان، پرسنل تعمیر و نگهداری باید آن را به موقع تشخیص دهند (تهویه، سنسورها و …) و اقدامات به موقع انجام دهند. اگر در حین استفاده دارای ایراد با انحراف نشانگر باشد، پرسنل تعمیر و نگهداری می توانند سنسور را تعویض کنند تا عیب را برطرف کنند، یا سنسور را برای رفع عیب تمیز کنند و بررسی کنند که آیا لوله های اتصال بین قسمت های مختلف هواکش صاف هستند و آیا وجود دارد یا خیر. چگالش است در صورت وجود پدیده آب، در صورت وجود تراکم آب، لازم است اقدامات تصفیه به موقع انجام شود تا به طور کامل از خطاهای انحراف نشانگر جلوگیری شود.

 

3. عدم کارکرد خود آزمایی ونتیلاتور ICU

خودآزمایی ونتیلاتور ناموفق بود. معمول ترین حالت این است که نتیجه آزمایش شیر برقی اکسیژن غیر طبیعی است و خودآزمایی با شکست مواجه می شود. اگر این وضعیت غیرعادی رخ دهد، به طور معمول عمل نمی کند و نمی تواند کار کند. لازم است قبل از ورود به اتاقک اکسیژن به مراحل خود بازرسی EST و رویه ها و عملیات مربوطه اشراف داشته باشید، در غیر این صورت اثر عیب یابی و دو برابر شدن نتیجه با نصف تلاش حاصل نمی شود.

4. شکست خاموش شدن

خطای معمولی که بیشترین آسیب را ایجاد می کند، خطای خاموش شدن است. اگرچه انواع ونتیلاتورها متفاوت است، اما اصول آن مشابه است. اگر خرابی خاموش شود، از یک طرف، باعث ایجاد درجه خاصی از آسیب به دستگاه، سرعت بخشیدن به آسیب آن و غیره می شود. از طرفی خطرات خاصی را نیز برای بیمار مورد استفاده به همراه خواهد داشت و در موارد شدید جان آنها را تهدید می کند. مشکل منبع تغذیه یک علت بسیار معمولی است و دومین دلیل اصلی خرابی در داخل آن است.

 

5. PEEP فاقد صلاحیت

خودآزمایی تنفسی شکست PEEP. اگر تست خودآزمایی ونتیلاتور ICU ناموفق باشد، به این معنی است که بسیاری از عملکردهای ونتیلاتور از کار افتاده است و مهندس نگهداری و تعمیر ونتیلاتور باید کد خطا را به طور موثر تجزیه و تحلیل کنند و در عین حال، بازرسی و نگهداری منظم دستگاه را انجام دهند. .

عیب را برطرف کنید تا از ایمنی و اثربخشی بیمار در فرآیند استفاده از ابزار برای درمان اطمینان حاصل شود تا از جان و سلامتی آنها محافظت شود.

 

6. نگهداری روزانه از ونتیلاتور

دستگاه ونتیلاتور چرخه عمر خاص خود را دارد، بنابراین باید هر روز بعد از استفاده سرویس شود. کار سرویس و نگهداری روزانه شامل تعویض به موقع فیلتر و سایر لوازم جانبی مربوطه برای جلوگیری از خرابی ناشی از لوازم جانبی و اطمینان از استفاده از آن می‌تواند به طور عادی کار کند. بررسی کنید که آیا قطعات به خوبی به هم وصل شده اند یا خیر، آیا قطعات قدیمی وجود دارند یا خیر، و به موقع آنها را تعویض کنید. به طور منظم عملکرد ونتیلاتور را بررسی کنید تا از نرمال بودن عملکرد آن اطمینان حاصل کنید.

پس از تعمیر ونتیلاتور، برای اطمینان از عدم وجود نشتی هوا در اتصال، نیاز به بررسی خودکار است و پارامترهای تنظیم باید پس از تکمیل تنظیم شوند. در صورت بروز خرابی در حین بازرسی خود، باید به موقع آن را تعمیر کرد. اگر ونتیلاتور هنگام روشن شدن زنگ هشدار دهد، به این معنی است که ونتیلاتور ICU در حال حاضر خراب است. در این زمان ابتدا باید خود چک و سپس تعمیر و نگهداری هدفمند انجام شود. به طور معمول، زنگ هشدار زمانی رخ می دهد که دستگاه روشن می شود، همه اینها به دلیل گرفتگی خط لوله آن است. در این زمان می توان فیلتر را برداشت و تمیز کرد و سپس خود بازرسی را انجام داد.

چک لیست نگهداری دستگاه ونتیلاتور

چک لیست نگهداری و تعمیر ونتیلاتور

نگهداری دستگاه ونتیلاتور بسیار مهم است. علاوه بر این که در صورت خرابی، تعمیر دستگاه ونتیلاتور هزینه زیادی را به دنبال خواهد داشت، زندگی بیماران نیز به آنها بستگی دارد. بنابراین، هر متخصص تعمیر ونتیلاتور باید با چک لیست زیر آشنا باشد:

شرکت تعمیرات تجهیزات پزشکی زایامد توصیه می کند که یک بازرسی بصری برای هر گونه علائم قابل مشاهده آسیب انجام دهید.

  • واحد را ضد عفونی کنید.
  • بررسی عملکرد را اجرا کنید.
  • فشار هوا و منبع اکسیژن را بررسی کنید.
  • دریچه بازدم را بررسی کنید تا مطمئن شوید نشتی وجود ندارد.
  • بررسی کنید که همه آلارم ها کار می کنند.
  • مطمئن شوید که تمام فیلترهای اکسیژن تمیز هستند.
  • ویال مجموعه را تمیز کنید.
  • فن پاور را تمیز کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که رطوبت در داخل لوله ها جمع نمی شود.
  • سنسورهای اکسیژن را روزانه کالیبره کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که با ویژگی های ایمنی و نسخه های پشتیبان اضطراری آن آشنا هستید.
  • مطمئن شوید که باتری کاملاً شارژ شده است.
  • به تاریخ بررسی های پیشگیرانه بعدی توجه کنید.

تعمیر ونتیلاتور و پذیرش نمایندگی در تهران،شیراز، رشت، مشهد، اصفهان، کرج و …

تیم متخصص تعمیرات تجهیزات پزشکی زایامد با بیش از 10 سال تجربه، تعمیر دستگاه ونتیلاتور را به صورت کاملا تخصصی انجام داده و همچنین آماده همکاری با شرکت ها، تعمیرکاران و آموزشگاه ها در زمینه تعمیرات تجهیزات پزشکی در تمامی کشور از جمله رشت، شیراز، کرج، مشهد، اصفهان، قم، قزوین، تبریز، بندرعباس، بوشهر، ساری، سنندج، کرمانشاه، اراک، اهواز ، زاهدان، همدان یزد، کرمان و … می باشد.

 

نویسنده: مهندس شاهانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا